Ykkösapteekin uusi nimi on Promenadiapteekki

Tervetuloa Promenadiapteekkiin. Olen uusi apteekkarisi Porin keskustassa. Teen paluun juurilleni synnyinkaupunkiini Poriin. Porin vanhimmassa apteekissa Teitä palvelee kaupungin nuorin apteekkari. Meillä on avajaisviikko 24.–30.9 samaan aikaan Porin Päivien kanssa.

Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on saanut hyvää palautetta tiedelehti Lancetin tekemässä laaja-alaisessa tutkimuksessa. Lancetin kesäkuun numerossa julkaistusta artikkelista ilmenee, että Suomen julkisesti rahoitettu terveydenhuolto on laadun ja saatavuuden osalta maailman paras yhdessä kuuden muun maan kanssa. Tutkimuksen mukaan Suomessa on parhain ja tehokkain terveydenhuoltojärjestelmä, mitä missään on ikinä saavutettu.

Apteekit ovat osa terveydenhuoltojärjestelmäämme. Tutkimusten mukaan apteekkien tarjoamat palvelut kuten neuvonta ja ohjaus säästävät vuositasolla noin 6,2 miljoonaa terveyskeskuslääkärikäyntiä ja 123.000 vuodepotilasyötä. Tämä merkittävä yhteiskunnallinen panos mahdollistaa osaltaan terveydenhuoltojärjestelmämme kärkisijoituksen maailmassa. Apteekkien tarjoamat palvelut ovat suuri etu suomalaisille, ja edun merkitys korostuu tulevien sote ratkaisujen myötä.

Teemme joka päivä työtä sen eteen, että arvostuksemme säilyy korkeana tulevinakin vuosina. Apteekit kehittävät aktiivisesti uusia palveluita uudet teknologiat ja terveystrenditkin huomioiden. Suomalainen apteekki on eri mittareilla mitattuna maailman kärkitasoa meidän kaikkien suomalaisten parhaaksi.

Apteekki palvelee lähelläsi!

Antti Hyytiäinen
apteekkari